فرنچ پرس، یک دستگاه ساده و موثر برای تهیه قهوه می‌باشد که تا به حال به عنوان یکی از بهترین وسایل برای قهوه‌سازی خانگی شناخته شده است. این دستگاه به شکل یک جرار با دسته‌ای در قسمت بالایی و پایه‌ای در قسمت پایینی طراحی شده است. داخل جرار، یک مخزن شیشه‌ای یا استیلی وجود دارد که برای ترکیب قهوه و آب استفاده می‌شود. در قسمت بالای مخزن، یک پیستون نیز قرار دارد که برای جدا کردن قهوه از کافه و ایجاد فشار مورد نیاز به کار می‌رود.

فرنچ پرس Frenchpress که به نام های Cafetiere یا Press pot نیز شناخته می شود، یک وسیله ساده است که شامل یک پارچ شیشه ای و غالبا پیرکس و یک اهرم فشاری، که در انتهای آن یک صفحه فیلتر دار به همراه درپوش قرار دارد.

نحوه استفاده از فرنچ پرس

فرنچ پرس در دم کردن چای و چای سبز و دمنوش در مقابل لیوان های دم نوش که یک صافی سرامیکی دارد ، بدلیل اینکه عمل فیلترکردن تفاله چای و دمنوش را خوب و دقیق انجام میدهد ، محصول برتری است

تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

کار با فرنچ پرس و تهیه قهوه فرانسه بسیار آسان میباشد پس حتما با ما تا انتهای مقاله طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس همراه باشید.

  • حدودا ۷ گرم قهوه برای هر فنجان از فرنچ پرس، پیمانه کنید. یعنی برای یک فرنچ پرس ۸ فنجانه، ۵۶ گرم قهوه. بهتر است قهوه خود را قبل از دم آوری بصورت تازه آسیاب نمایید. درجه آسیاب را بین درجه آسیاب قهوه فیلتری و درجه درشت قرار دهید. (این مقدار، اندازه استداندارد می باشد و شما می توانید مقدار خود را کمتر یا بیشتر کنید)
  • آب را بجوش آورید. توجه داشته باشید دمای آبی که بر روی قهوه بایستی بریزید  بین دمای ۸۵ تا ۹۶ درجه سانتیگراد باشد و از آب جوش با دمای بالاتر استفاده ننمایید. در برخی منابع و روش های دم آوری قهوه با فرنچ پرس دمای آب از ۸۰ تا ۹۶ درجه نیز ذکر گردیده است. 
  • قهوه آسیاب شده را در فرنچ پرس بریزید و آب از جوش افتاده را تا جایی که روی قهوه آسیاب شده را بپوشاند بریزید.
  • پس از ۱۵ الی ۳۰ ثانیه توقف، مابقی آب را بر روی قهوه بریزید و دو بار با قاشق آن را هم بزنید.
  • درب فرنچ پرس را روی قهوه ساز قرار دهید، ولی اهرم را به سمت پایین پرس نکنید و فشار ندهید  و ۳ الی 5دقیقه صبر کنید. زمان مناسب برای غوطه وری قهوه در آب ۳ تا ۴ دقیقه است اما این زمان بنا بر نوع و جنس قهوه و حجم قهوه و اندازه درجه آسیاب قهوه می تواند تغییر کند. برای زمان غوطه وری بیشتر قهوه در فرنچ پرس، حجم قهوه کمتر با درجه آسیاب درشت تر، پیشنهاد می شود.
  • وقتی که زمان بسر رسید، اهرم را به آرامی و با فشار کم به سمت پایین فرنچ پرس فشار دهید (با یک دست قهوه ساز فرنچ پرس را بگیرید که نلغزد یا تکان نخورد)، اگر با مقاوت و فشار در اهرم فرنچ پرس مواجه شدید، اصلا فشار اضافی وارد نکنید چون فشار زیادی ؛ قهوه را به بیرون می پاشاند ؛ پس به آرامی و با فشار ممتد، اهرم فرنچ پرس را به پایین ببرید.
  • پس از فیلترشدن و پرس شدن کامل، قهوه دم آوری شده را در فنجان ها بریزید و سرو نمایید.

وسایل و مواد مورد نیاز برای دم کردن قهوه در ادامه مقاله طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس : 

۱) قهوه آسیاب شده با درجه متوسط مناسب (در صورتی که قهوه خود را از سایت ما تهیه می کنید می توانید در زمان سفارش نوع آسیاب خود را فرنچ پرس ذکر کنید تا آسیاب مناسب برای شما ارسال شود.)

۲) آب جوش

۳) فرنج پرس

۴) شکر یا شیرداغ یا کافی میت به دلخواه. درجه آسیاب قهوه باید بقدری درشت باشد که از توری قهوه ساز نگذرد تا عمل فیلترینگ و صاف کردن قهوه به خوبی انجام بشود.

نحوه استفاده از فرنچ پرس

  1. مرحله اول؛ هنگامی که فرنچ پرس خشک و خالی از آب است ، دستگیره و توری دستگاه را از شیشه خارج کرده و سپس به ازای هر ۱۴۰ تا ۲۲۰ میلی لیتر آب، یک قاشق غذاخوری قهوه فیلتری ( یا به اصطلاح قهوه فرانسه) در فرنچ پرس بریزید . لازم به ذکر است هرچه حجم آب نسبت به قهوه بیشتر باشد؛ قهوه دم کشیده رقیق تر و ملایم تری خواهید داشت.
  2. مرحله دوم ؛ به آرامی آب جوش ۹۴ درجه (از قل افتاده ) را روی قهوه بریزید
  3. میتوانید برای دم کشیدن بهتر، محلول قهوه و آب را به آرامی هم بزنید
  4. درب فرنچ پرس را روی دستگاه ببندید و ۳ تا ۴ دقیقه صبر کنید تا قهوه دم بکشد؛ درب بعضی فرنچ پرس ها زبانه ای برای بسته شدن کامل درب دارد، اگر دستگاه شما نیز آنرا دارد، زبانه را ببندید تا گرما و بخار آب خارج نشود. در این مرحله دستگیره صافی و فیلتر دستگاه؛ بالا باشد تا قهوه در آب غوطه ور بماند.
  5. بعد از ۴ دقیقه، با یک دست قهوه ساز  را نگه داشته و با دست دیگر به آرامی دستگیره صافی را به پایین فشار دهید تا تفاله قهوه در پایین ظرف جمع شود  و قهوه تان فیلتر شود؛ این مرحله نباید سریع انجام شود و باید چند ثانیه طول بکشد؛ اگر بعد از پایین بردن صافی، در مایع قهوه تفاله قهوه دیده شد ، صافی را کامل از ظرف بیرون آورده و عمل فیلترینگ را مجدد انجام دهید . سپس قهوه فیلتر شده را سرو کنید .
  6. پس از سرو ،  تمامی قطعات را با آب شستشو دهید.